НОВИНИ

Август 2020

ATL finansirane

Юли 2020

ИК АТЛ-50 е издателят на Антология на българската литература на компактдиск.

Дискът е своеобразна дигитална антология - обединява творби от 157 автори от няколко поколения, преминали през Кабинета на младите писатели - студенти "Димчо Дебелянов", а днес - утвърдени имена в съвременната българска литература.
Изданието излиза с подкрепата на програма "Европа" - 2020 на Столична община, Националния студентски дом и Столична библиотека.

Виж повече тук...

Юли 2011

Излезе от печат и втората част на сборника „Любими Кипърски приказки” – поредица за деца на издателство „АТЛ-50”.

Автор на приказките отново е кипърската писателка Маро Кушапа, а преводът е на Мая Жилиева. Илюстрациите и дизайна на корицата са дело на художничката Росица Петкова от Творческия отдел на „АТЛ-50”.

Юни 2010

Съвсем наскоро се появи нова книга на нашето издателство - стихосбирката „Разстояния” на поетесата Веса Жилиева.
Цялостното художествено оформление е на нашата колежка Росица Петкова.

За дизайна на корицата бе ползван детайл от картина на Ваня Дечева - известна българска художничка, която живее и твори в Париж.

Февруари 2010

Излезе от печат нова книга на издателство „АТЛ-50” – сборник „Любими Кипърски приказки”- част Първа.
Автор на приказките е кипърската писателка Маро Кушапа, преводът е на Мая Жилиева. Автор на илюстрациите и дизайна на корицата е художничката Росица Петкова, наша колежка от Творческия отдел на Агенцията.

Книгата поставя начало на амбициозен проект за представяне за първи път в България на кипърския фолклор в поредица от книги с народни и авторски приказки. Спонсори на проекта са кипърски фирми в България и посолството на Република Кипър.

Септември 2009

На 29 септември в София бе създаден Национален съвет по саморегулация в рекламата. Основатели на НСС станаха Българската асоциация на рекламодателите /БАР/, Асоциацията на рекламните агенции /АРА/, Асоциацията на радио- и тв операторите /АБРО/. До края на годината ще се присъединят и Съюзът на издателите, PR общността и Българската уеб-асоциация.
На учредителното събрание в хотел "Кемпински" в София бяха избрани ръководни органи на НСС.
За член на Апелативната комисия бе избран управителят на Рекламна Агенция АТЛ-50 Тодор Костадинов.

http://www.nss-bg.org/about_ap_view.php?id=52

Юни 2009

Нашят клиент ЛИА откри на 29 юни 2009 г. в София най-големия Дизайн център за паркети в България. Разположен на площ от 1500 кв.м. Центърът предлага широка гама от ламиниран и естествен паркет, много аксесоари за дома.

Той разполага със специална VIP зала за луксозни паркети от най-големите производители в света. На разположение на клиентите са кафене и детски кът за най-малките посетители.

Май 2009

Нашият клиент АПИС - лидер в областта на правно-информационнитe системи - откри свой електронен магазин: cdmagazin.apis.bg.
Уеб дизайна и цялостното оформление на  предлаганите продукти е дело на екипа на «АTЛ -50».  
В навечерието на своята 20-годишнината АПИС предоставя на клиентите грижливо подбрана серия от финансови, правни и

браншови наръчници на CD. Те осигуряват удобен и лесен достъп за бърза справка по българското и европейско законодателство във всички области.

Октомври 2008

На 9 октомври 2008 г. нашият клиент фирма Профилинк откри своята нова производствена база в Пловдив с площ 120 000 кв. м.
Базата включва модерни цехове, оборудвани с последно поколение машини на "Greiner Extrusion GmbH”-Австрия,

 "Cincinnati Extrusion GmbH”-Австрия, Krauss Maffei-Германия, както и нова административна сграда със съвременни офиси, заседателни и конферентни зали.

На откриването присъства вицепрезидентът на Р. България Ангел Марин.

Април 2008

Рекламна агенция АТЛ-50 подготви и реализира дизайнерския проект за представянето пред българската общественост на американската фирма  ITT.
Презентацията се състоя в хотел Шератон на 11 Април.
Екипът ни получи специални поздравления от президента и генерален мениджър на фирмата г-н Кен Питърман.

ITT доставя над 50% от тактическите комуникационни системи за водещи армии в НАТО и почти всички такива системи за армиите на Великобритания и САЩ. Фирмата ще установи работни отношения с много български компании от сектора на отбраната.

Януари 2006

SOS – KINDERDORF – BULGARIA, член на SOS - KINDERDORF INTERNATIONAL, е клиент на АТЛ-50 от няколко години.

Нашата агенция вложи много от своя творчески потенциал в името на високо благородната кауза за отглеждането и възпитанието на децата без родители.

Работата бе високо оценена от екипа на
SOS – KINDERDORF'S – BULGARIA.

Октомври 2005

Фирма EASY BG се представи изключително успешно на най-голямото изложение за недвижими имоти в Англия A place in the sun'2005 , което се проведе в Лондон. Цялостната концепция на щанда и рекламното представяне е дело на дизайнерския екип на АТЛ-50 .

Юни 2005

АТЛ-50 издаде нова книга - сборник поезия
„Оксиморони на любовта” с автор Юлия Алексиева. Дизайнът е на художника Ненко Атанасов, наш колега от Творческия отдел.

Април 2005

Рекламна агенция АТЛ-50 спечели конкурс за изработване на запазен знак на Български Строителни Маркети АД - акционерно сдружение на Асоциацията на търговците на строителни материали.

АТЛ-50 започна издателска дейност с реализирането на нов проект. Излезе от печат романът "Софийско жителство" на Тодор Костадинов , писан 1984 година. Тиражът е 2000 броя - само за ценители.

Март 2005

Нашият колега Ненко Атанасов, художник в отдел „Дизайн” , спечели Специалната награда за "Плакат" на Министерството на културата и туризма на Р. България от XVII Международно Биенале на Хумора и Сатирата в Изкуствата - Габрово 2005. В конкурса участваха 866 автори от 64 страни.

http://www.humorhouse.bg/bg/prizewinners.html